Moelleux au chocolat

Chocolade is één van de etenswaren waarvan gezegd wordt dat het onder de afrodisiaca (lustopwekkende middelen) valt. Opwinding, sensualiteit, vrouwen en chocolade worden vaak in één zin genoemd. In cacao zit namelijk een stofje wat een gevoel van vreugde en ontspanning veroorzaakt. Dus wil je je vrouw of vriendin verrassen, ga dan eventjes in de keuken staan en maak een heerlijk tussendoortje voor haar. Een heerlijk gerechtje (dessert) is Moelleux au chocolat. Niet alleen de smaak is voortreffelijk, het is ook nog een lust voor het oog wanneer ze het lepeltje in de fondant plaatst en de warme chocolade eruit komt gutsen.

Benodigdheden

  • 125 gram boter
  • 125 gram pure chocolade
  • 2 eieren (heel)
  • 4 eidooiers
  • 50 gram suiker
  • 50 gram bloem

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Smelt de boter en voeg de chocolade toe. Het geheel rustig laten smelten (au bain marie).
  3. Klop de eidooiers, eieren en suiker luchtig (ca. 7 minuten).
  4. Voeg het boter-chocolamengsel langzaam toe en roer het glad.
  5. Strooi er de gezeefde bloem bij en roer tot een egaal beslag.
  6. Doe het mengsel in een spuitzak en laat het opstijven in de koelkast.
  7. Vet 6 kleine bakvormen in en bestuif ze met bloem.
  8. Verdeel het chocolademengsel over de schaaltjes met een spuitzak.
  9. Bak de fondants in ca. 9 minuten in de warme oven.
  10. Serveer meteen uit